Een cakesmash fotoshoot is een populaire trend om de eerste verjaardag van je kleintje te vieren. Het is een leuke en vrolijke manier om deze mijlpaal vast te leggen. Voor meisjes is een roze thema vaak favoriet. In deze blogpost duiken we in de nieuwste trends voor cakesmash fotoshoots met een roze thema, speciaal voor meisjes.

Waarom een cakesmash fotoshoot?

Voordat we ingaan op de trends, is het goed om te begrijpen waarom cakesmash fotoshoots zo geliefd zijn. De eerste verjaardag is een bijzonder moment voor ouders en kind. Je kindje groeit snel en is geen baby meer. Een cakesmash fotoshoot is een ludieke manier om dit te vieren. Je kleintje mag naar hartenlust spelen en knoeien met een mooie taart, terwijl de fotograaf alle kostbare momenten vastlegt. Het resultaat is een serie vrolijke en vertederende foto’s die je voor altijd zult koesteren.

Roze als populair thema voor meisjes

Roze is een klassieker als het gaat om meisjes. Het straalt zachtheid, liefelijkheid en vrolijkheid uit – precies de sfeer die je wilt vangen in een cakesmash fotoshoot. Roze is veelzijdig en biedt veel mogelijkheden qua styling en accessoires. Of je nu kiest voor lichtroze, fuchsia of een combinatie, het zorgt gegarandeerd voor schattige plaatjes.

Laten we eens kijken naar enkele populaire trends in roze cakesmash fotoshoots voor meisjes:

1. Ombre taart

Een ombre taart is een echte blikvanger. Het gaat om een taart waarbij de kleuren geleidelijk in elkaar overlopen, bijvoorbeeld van donkerroze naar lichtroze. Dit geeft een prachtig effect op de foto’s. Combineer de taart met bijpassende decoraties zoals slingers of ballonnen voor een cohesief geheel.

2. Bloemen en rozen

Bloemen, en dan met name rozen, zijn onlosmakelijk verbonden met het roze thema. Verwerk bloemen in de taartdecoratie, de achtergrond of als haaraccesoire voor je dochter. Denk aan een bloemenkrans of losse rozenblaadjes op de vloer. Dit geeft een sprookjesachtige en romantische sfeer.

3. Roze en goud

Roze en goud vormen een luxe en feestelijke combinatie. Gebruik gouden accenten in de taart, zoals eetbare glitters of gouden kaarsjes. Ook in de achtergrond kun je gouden elementen verwerken, zoals een gouden backdrop of gouden confetti. Deze combinatie straalt elegantie en blijdschap uit.

4. Vintage roze

Vintage is een blijvende trend, ook in cakesmash fotografie. Denk aan zachte, poederachtige roze tinten gecombineerd met ouderwetse elementen zoals kanten stofjes, houten kratten of vintage koffertjes. Dit geeft een nostalgische en tijdloze uitstraling aan de foto’s.

5. Roze dieren

Dieren zijn altijd een hit bij kinderfotoshoots. Incorporeer knuffels of speeltjes in de vorm van roze dieren, zoals flamingo’s, varkentjes of roze olifantjes. Je kunt ook dierenprints gebruiken in de achtergrond of accessoires, zoals een vloerkleed met flamingo print. Dit voegt een speels en schattig element toe.

Tips voor een geslaagde roze cakesmash fotoshoot

Tot slot nog enkele tips om je roze cakesmash fotoshoot tot een succes te maken:

  • Kies een ervaren fotograaf die bekend is met cakesmash fotografie en het roze thema goed kan stylen.
  • Zorg voor een mooie outfit voor je dochter die past bij het roze thema, zoals een roze tuturokje of haarband.
  • Plan de fotoshoot op een tijdstip dat je kindje uitgeslapen en tevreden is, zodat ze optimaal kan genieten.
  • Kies een smaak taart die je dochter lekker vindt, zodat ze er echt op los kan smullen.
  • Laat je dochter vrij ontdekken en knoeien. De leukste foto’s ontstaan vaak spontaan!

Met deze trends en tips ben je helemaal klaar voor een onvergetelijke roze cakesmash fotoshoot voor je dochter. Geniet van dit bijzondere moment en creëer samen met je fotograaf prachtige herinneringen die je voor altijd zult koesteren.

Wil je meer inspiratie opdoen voor je cakesmash fotoshoot? Bekijk dan zeker even onze fotogalerij met de mooiste roze cakesmash foto’s. En aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt of een fotoshoot wilt boeken. Wij helpen je graag om er een spetterend roze feestje van te maken!

Geschreven door Carmen van Hees, professioneel fotograaf en blogger