Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven. Je lichaam verandert en er groeit een nieuw leven in je buik. Het is een tijd die je nooit meer vergeet. Veel vrouwen kiezen er daarom voor om deze periode vast te leggen met professionele zwangerschapsfoto’s. In dit artikel geven we je tips voor het maken van de mooiste zwangerschapsfoto’s.

zwangerschapsfoto's

Kies het juiste moment

Het beste moment om zwangerschapsfoto’s te maken is tussen de 30 en 36 weken zwangerschap. Op dit moment is je buik mooi rond, maar niet te groot. Je voelt je vaak ook nog fit genoeg om te poseren voor de camera. Overleg met je fotograaf wat het beste moment is voor jouw fotoshoot.

zwangerschapsfoto's

Bepaal je stijl

Er zijn veel verschillende stijlen voor zwangerschapsfoto’s. Denk vooraf goed na over wat bij jou past. Wil je stoere of juist romantische foto’s? Ga je voor natuurlijke poses of juist voor iets meer geposeerde beelden? Bespreek je wensen met de fotograaf, zodat jullie samen tot een mooi resultaat komen.

zwangerschapsfoto's

Kies de juiste locatie

De locatie van je fotoshoot is belangrijk voor de sfeer van de foto’s. Veel vrouwen kiezen voor een fotoshoot in de natuur, bijvoorbeeld in een park of bos. Maar ook een urban locatie of gewoon bij je thuis kan heel mooi zijn. Kies een plek waar jij je prettig voelt en die past bij de stijl van de foto’s.

Zorg voor de juiste kleding

Kies kleding waar je je comfortabel in voelt en die je figuur mooi laat uitkomen. Vermijd drukke prints en felle kleuren, deze kunnen afleiden van je mooie ronde buik. Zachte pasteltinten en natuurlijke materialen zoals katoen en linnen werken vaak goed. Neem eventueel ook een paar verschillende setjes kleding mee, zodat je kunt wisselen tijdens de shoot.

Neem je partner en/of andere kinderen mee

Zwangerschapsfoto’s worden extra speciaal als je partner en eventuele andere kinderen ook meedoen. Zo leg je jullie liefde voor elkaar en voor de baby in je buik prachtig vast. Jullie zijn tenslotte samen aan een nieuw avontuur begonnen!

Kies een ervaren fotograaf

Het maken van mooie zwangerschapsfoto’s is een vak apart. Kies daarom voor een fotograaf die ervaring heeft met dit type fotografie. Een goede zwangerschapsfotograaf weet precies hoe je moet poseren om je mooiste kanten naar voren te laten komen. Ook kan hij of zij je helpen om je op je gemak te voelen voor de camera.

Met deze tips wordt jouw zwangerschapsfotoshoot gegarandeerd een succes. Geniet van deze bijzondere tijd en leg de mooiste momenten vast. De foto’s zijn een prachtige herinnering aan je zwangerschap waar je nog jaren met veel plezier naar zult kijken.